Adega de Pegões

De biermagnaat Jose Rovico Pais schonk in 1958 zijn landgoederen (onder Lissabon) aan de staat. De staat ontwikkelde een groot project en bebouwde de 2900 ha met wijngaarden. Dit betekende een kolonisatie van het land en de boeren die er op het land werkten werden daarom ‘colonos’ genoemd.

Om de oogsten te verwerken is er een coöperatie opgericht onder de naam Cooperativa Agricola Santo Isidro de Pegões. Door overheidssteun ging het tot 1974 goed met de ontwikkeling van de coöperatie. Na de revolutie was de steun van de staat over en braken er onzekere tijden aan. Pas de laatste 15 jaar heeft de cooperatie zich ontwikkeld dankzij een goede strategie voor modernisering en financiële zekerheid. Het doel was om steeds weer bezig te zijn met het maken van betere wijnen.

Pegões maakt nu wijnen op verschillende niveaus onder de auspiciën van de getalenteerde wijnmaker Jaim Quendera. Het succes is groots, van huiswijn niveau tot Moscatel de Setùbal, want  er wordt steeds meer geëxporteerd. De wijnen vallen niet alleen bij de Portugezen in de smaak.

 

catalog.viewmode
Sorteren
Toon per pagina