Nero d'Avola Sosta Tre Santi 2010 (Tre Bicchieri)

Sosta Tre Santi Nero d’Avola is de ‘Cru’ van de wijngaarden in Contrada Bonincontro (Vittoria). De belangrijkste Siciliaanse druif Nero d’Avola wordt voor deze wijn ondersteund met 15% Syrah. De nauwkeurige selectie van de druiven in de wijngaarden en in het wijnhuis, het langzame inweken en het zorgvuldige bewerkingsproces zorgen voor een volle rode wijn met veel structuur en een rijke, met veel nuances, smaak en geur. Behoord tot de topwijnen van Italië.

 

Druivenrassen: Nero d’Avola 85% - Syrah 15%

Wijngaarden: Zandgrond op een hoogte van 200-250 meter boven zeeniveau.

Oogst: Handmatig in kratten, eind September.

Rijping: In Franse eikenhouten vaten van 225 liter voor 12 maanden gevolgd door minimaal 12 maanden flesrijping.

Alcohol: 14% vol.

Kleur: Robijnrood met paarse flonkers.

Geur: Intens kruidig en fruitig. Jam en balsamico geuren komen sterk naar boven.

Smaak: Fluweelzachte stevige volle wijn met een uitstekende balans en die je een lang smaakpatroon laat beleven.

Waarbij: Steaks, oude kazen, stoofpotten, pasta met ‘ragu’, paddestoelen.

Serveer temperatuur: 16-18°

 Een Tre Bicchieri onderscheiding is van echt van groot belang voor een wijnproducent. Het erkent de wijn als één van de beste van Italië. Voor het wijnhuis, de wijnmaker en zijn team is het een erkenning van hun vakmanschap. In de Italiaanse wijnwereld vergelijkbaar met  Michelin sterren voor een restaurant. 

 

 

Leverdatum: 1-3 dagen
Producent: Cantine Nicosia
€24,95

Sosta Tre Santi Nero d’Avola is de ‘Cru’ van de wijngaarden in Contrada Bonincontro (Vittoria). De belangrijkste Siciliaanse druif Nero d’Avola wordt voor deze wijn ondersteund met 15% Syrah. De nauwkeurige selectie van de druiven in de wijngaarden en in het wijnhuis, het langzame inweken en het zorgvuldige bewerkingsproces zorgen voor een volle rode wijn met veel structuur en een rijke, met veel nuances, smaak en geur. Behoord tot de topwijnen van Italië.

 

Druivenrassen: Nero d’Avola 85% - Syrah 15%

Wijngaarden: Zandgrond op een hoogte van 200-250 meter boven zeeniveau.

Oogst: Handmatig in kratten, eind September.

Rijping: In Franse eikenhouten vaten van 225 liter voor 12 maanden gevolgd door minimaal 12 maanden flesrijping.

Alcohol: 14% vol.

Kleur: Robijnrood met paarse flonkers.

Geur: Intens kruidig en fruitig. Jam en balsamico geuren komen sterk naar boven.

Smaak: Fluweelzachte stevige volle wijn met een uitstekende balans en die je een lang smaakpatroon laat beleven.

Waarbij: Steaks, oude kazen, stoofpotten, pasta met ‘ragu’, paddestoelen.

Serveer temperatuur: 16-18°

 Een Tre Bicchieri onderscheiding is van echt van groot belang voor een wijnproducent. Het erkent de wijn als één van de beste van Italië. Voor het wijnhuis, de wijnmaker en zijn team is het een erkenning van hun vakmanschap. In de Italiaanse wijnwereld vergelijkbaar met  Michelin sterren voor een restaurant. 

 

 

Product specificaties
Land Italië
Soort Rode wijn
Smaaktype Rood vol en rond
Herkomst Sicilië
Druivensoort Nero d'Avola
Alcohol 14%
Schrijf uw eigen beoordeling
  • Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven
  • Slecht
  • Uitstekend
Product specificaties
Land Italië
Soort Rode wijn
Smaaktype Rood vol en rond
Herkomst Sicilië
Druivensoort Nero d'Avola
Alcohol 14%